RSS

Helyek: Burger King, Astoria

í­rta: mobilnet ; 2008.11.08. 21:23

A gyorsétteremláncok általában kedvelt helyi a neonomádoknak*. A főbb utak mentén sűrűn találni belőlük, fűtenek, van kávé (még ha nem is a legjobb), viszont gyakorlatilag annyit ülhetsz zavartalanul egy sarokban dolgozva, amennyit akarsz. Kinézni senki nem fog, nem lesz pincér, aki odajön 10 percenként, hogy szeretnél-e még valamit, és tulajdonképpen az is csak rajtad múlik, hogy érkezéskor fogyasztasz-e egyáltalán. Ha éhes vagy, akkor is jó lehet a fastfood, bár léteznek szofisztikáltabb megoldásai is a problémának. Viszont legalább a menüt mindenki ismeri, az "étlap" böngészése nem rabolja az időt a tényleges munkától. Továbbá WC is van, ami szintén nem utolsó kényelmi szempont. Hosszú, elmélyült melóra nyilván nem alkalmas a BK-Meki-Subway szentháromság, de egy gyors levélnézésre, notebook-töltésre jók.

A legtöbb gyorskajáldában van valahol konnektor, viszont ezek általában jól el vannak dugva, és nincs belőlük sok. Néhány helyen gyerekzár (érintésvédelmi dugasz) is van bennük, de nem azért, hogy Te ne tudd bedugni a notebook töltőjét, hanem, hogy a 3 éves Pistike ne dugja be az ujját a konnektorba. Engem gyakorlatilag még soha nem dobtak ki gyorskajáldából amiatt, hogy használtam a konnektort, arra sem emlékszem, hogy ezt szóvátették volna. Valószínűleg az alkalmazottak lojalitása van annyira alacsony szinten, hogy mélységesen leszarják, hogy dugsz-e vagy nem.

Burger King, Astoria, Budapest

A címben említett helyen egy általam ismert konnektor van, jól eldugva. A pulttól balra van egy hátsó helyiség néhány asztallal, ott menj a főbejárathoz közelebbi oldal hátsó asztalához! Ha éppen szabad, nyert ügyed van! A falon van egy dupla konnektor, elég laza a rögzítése, óvatosan húz ki a töltőt, nehogy megrázzon az áram, és a következő neonomád is tudja majd még használni!

 

*A neonomádok egy munkamódszert (némely esetekben életformát) követő társadalmi csoport. A (jellemzően szabad szellemi foglalkozású) munkájukat nem fix helyen végzik, hanem főleg kávézókban, éttermekben vagy más erre alkalmas helyeken dolgoznak laptop és valamilyen vezeték nélküli internetkapcsolat segítségével. Bővebben a Wikipedián. Sok esetben a MOBILnet blog szerzői is nonomádnak vallják magukat. További érdekesség a témában: www.neonomad.hu

 

 

: budapest notebook helyek netbook 7 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilnet.blog.hu/api/trackback/id/tr83757767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misc · http://misc.blog.hu 2008.11.08. 22:35:51

ez tök jó, de nem egyszerűbb otthon :)?

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.08. 22:55:28

nem, az nem trendi

tudoood, keri bredsó is mindig a kávézóban laptopolt

amerea 2008.11.09. 00:02:37

Carrie otthonrol dolgozott, vagy nem lattal egy reszt sem..

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.09. 09:42:12

mindet láttam, és nagyon sokszor lement a laptopjával a kávézóba..
amikor aidan-el volt, főleg akkoriban :)
azon röhögött, hogy az egész hely televolt hozzá hasonló laptopos emberkékkel

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.11.09. 10:49:07

Astoria burgerben szoktam a legtöbbet netezni ha arra járok és kajálok. Ott nincs betömve a konnektor. Az Etele téri étteremnél be van, és az Oktogonnál is, sajnos :(

mobilnet 2008.11.10. 00:02:55

Nekem pl. otthonról nem megy a meló. Sokkal produktívabb vagyok egy kávéházban, vagy nyáron egy kerthelyiségben.
Egy gyorskajálda munkára nem igazán alkalmas - legalábbis nekem, de egy akkutöltésre, vagy a munkához nem köthető dolgokra (pl. blogolni) jó lehet.

balkanfanatik (törölt) 2008.11.24. 16:03:45

Egyetértek, annyi különbséggel, h én inkább könyvtárakban utazok (ezeket a sorokat is onnan írom egy T-s nettel)
Nincs háttérzene, nincs nyüzsgés, nincs pincér:)
Amúgy köszönöm a tippet, majd ha arra járok, megnézem.

Keresel valamit?

Ide írd, amit keresel:

Nem találod? Írj e-mailt, és segítünk!

Szolgáltatók

süti beállítások módosítása