RSS

Acer netbook a T-Mobile-nál

í­rta: mobilnet ; 2008.11.19. 11:43

Kevés jobb, praktikusabb dolgot tudunk elképzelni, mint egy HSDPA modemmel felvértezett netbookot. Utóbbi szép, kicsi, könnyű, és ha nem a maximális teljesítmény a fontos, hanem a mobilitás és az egyszerű netkapcsolat, akkor még praktikus is. És itt jön a képbe a HSDPA modem, hiszen, ha ez beépítve található meg a netbookban, akkor már elég csak a megfelelő szoftver Connect gombjára kattintani, hogy kinyíljon az online világ.

A T-Mobile ma kezdte el fogralmazni az egyik legjobb netbookot, az Acer Aspire One fekere, speciális kiadását. A One 49 980 forintba kerül a szolgáltató boltjaiban, a 8 gigabájtos internetcsomagra vállalt két éves hűségnyilatkozat aláírása mellett. Van persze számos más ajánlat is, kisebb netcsomaggal, de valamivel magasabb készülékárral, többféle részletfizetéses konstrukcióban. Az árak elemzéséhez, és az Aspire One tesztjéhez lapozz tovább!

Árak - szerintem

49 980 forint. Ha csak ezt látnám az árcédulán, azonnal rohannék megvenni a gépet, ennyiért gondolkodás nélkül kellene, vita nincs. (Az Aspre One HSDPA modemes verziója egyébként 120-130 ezer forintba kerül a szaküzletekben.) A 8 gigabájtos adatcsomag viszont fájó, szerintem kicsit sok egy ilyen kis géphez, amit a leendő vásárlók többsége második számítógépnek használ majd, és valószínűsíthetjük, hogy az elsődleges géphez már van egy internetkapcsolata. Ráadásul, ha két évre kiszámoljuk, hogy csak a havi előfizetési díj 230 ezer forintra jön ki, amihez hozzájön a gép ára, akkor az eredmény egy borszasztóan magas szám lesz. Szerencsére vannak sokkal kedvezőbb konstrukciók is, kár, hogy ez került a reklámokba. Jóval kedvezőbb a végösszeg, ha az 5 gigabájtos netre vállalunk két év hűséget, ekkor a havidíj két évre 139 ezer forint, és bár a gép már 69 900 forint (összesen 209 000 Ft), még mindig jobban járunk. Ha még kisebb netcsomagot számolunk (3 GB is elég lehet okosan használva), akkor a díjcsomag 24 hónapra 93 600 Ft, a gép pedig 89 900 forint, vagyis már "csak" 183 500 forintnál járunk. Szerintem ennyiért egy jól használható kis gép, plusz egy elegendő adatmennyiséget biztosító internet-csomag már korrekt, ha két évre nézzük. Ha pedig azt is beleszámítjuk az egyenletbe, hogy a szolgáltató Arany- és Platinakártyás ügyfelei részletfizetési lehetőséget is igénybe vehetnek, már egészen korrekt a deal. (Pl. a 3 gigabájtos netcsomagra vállalt 24 hónapos hűségnyilatkozat esetén a kezdőrészlet 19 940 Ft, a havi fizetendő összeg pedig 2915 Ft törlesztés + 3900 Ft internet, vagyis 6815 Ft. /A részletfizetés kamatmentes./)

Acer Aspire One

Az első netbookok idén tavasszal jelentek meg a hazai üzletekben, az Asus Eee PC-je volt az első fecske, ezt követte az MSI Wind, majd az Acer az Aspire One-nal. Az Asus gépe számtalan formában és felszereltségben kapható, míg a Windből csupán egyféle konfiguráció létezik, az viszont három színben - amennyiben éppen nem hiánycikk. Az Aspire One alapvetően kék, fehér, rózsaszín és mokkabarna színben készül, de a T-Mobile kínálatában egy fekete, speciális sorozat kapható. A készülék 8,9 hüvelykes, 1024 x 600 pixeles kijelzővel rendelkezik, amely kényelmesen használható azokra a feladatokra, amire a gép készült: vagyis internetezésre, szövegszerkesztésre, esetleg egyszerűbb táblázatok szerkesztésére, vagy zene, illetve videolejátszásra. Utóbbi esetben meg kell jegyeznünk, hogy a netbookok Intel Atom processzora (1,6 GHz) és 1 gigabájt memóriája a nagyfelbontású videókat csak a 720p szabványig játszák le zökkenőmentesen, a jobb minőségű formátumokkal már nehezen bírkóznak meg.

A T-Mobile által forgalmazott Aspire One 160 gigabájtos, hagyományos merevlemezzel, és Windows XP operációs rendszerrel kerül forgalomba, arról sajnos nincsen információnk, hogy a kisebb vagy a nagyobb kapacitású akkumulátor került-e az értékesítési csomagba. A netbookba épített HSDPA modemhez a SIM kártyának az akku alatt alakítottak ki helyet, az antennák pedig a kijelző burkolatában lettek elhelyezve. Korábbi tesztjeink alapján az Aspire One HSDPA modemje jól működik, a kapcsolat stabil, persze ennek feltétele a megfelelő lefedettség is. Kialakítását, minőségérzetét illetően az gép a netbook-mezőny fölé emelkedik, az egyetlen felróható negatívum az egyébként masszív burkolat kapcsán, hogy a fényes felületen minden ujjlenyomat azonnal meglátszik.

Természetesen megpróbáltam kideríteni az a géphez adott akkumulátor méretét. 18 óra, vagyis az általános munkaidő vége után ez nem annyira egyszerű, az Acer-t már nem tudtam elérni. Hívtam számos T-Mobile üzletet, de egyik helyen sem vették fel a telefont. Ahol mégis, ott a készletinformációval foglalkozó ügyintéző azt mondta, a 1430-as központi ügyfélszolgálat tud segíteni. Ott persze nem tudták a kérdést megválaszolni, hiszen ugyanazt az információt (nem) látják ami a weboldalon szerepel, de a fiatalember felajánlotta, hogy amikor legközelebb megy dolgozni, akkor bemegy a munkahelye melletti üzletbe, megkérdezi, és néhány napon belül visszahív. Maximális riszpekt az ügyfélszolgálatos kollégának!

 

: acer árak akció hsdpa t mobile netbook szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilnet.blog.hu/api/trackback/id/tr48778219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Ide írd, amit keresel:

Nem találod? Írj e-mailt, és segítünk!

Szolgáltatók

süti beállítások módosítása