RSS

Helyek: Árkád, Budapest

í­rta: mobilnet ; 2009.03.28. 13:42

Hosszabb-rövidebb szünet után újabban Vodafone mobilnetet használok. Nem saját választás, ezt adta a cég. Tökéletesnek nem mondanám, de együtt lehet vele élni, használható. Mármint a szolgáltatás. A Vodafone által adott Huawei E272 modemet gyorsan felejtse mel mindenki! Vagy a modemmel van agond, vagy pedig a Vodafone VMCLite szoftverével. Érzésem szerint az utóbbi a ludas, viszont az eszköz más alkalmazással nem működik együtt. :(

Az én Dell notebookomban egy beépített Dell (egész pontosan Novatel gyártmányú), maximum 3,6 megabitessebességre képes modem van, hozzá pedig a legfrissebb Dell szoftvert használom. Tudni kell, hogy a Dell és a Vodafone nagy haverok világszinten, így azon egy picit sem lepődtem meg, hogy a szoftver tudta a megfelelő beállításokat a magyar szolgáltatóhoz. Persze a képtömörítéses APN volt default beállítva, de aki egy kicsit is beleássa magát a témába, az tudja, hogy egyszerűen csak meg kell változtatni a hoizzáférési pont nevét a standardnet.vodafone.net címre, és máris kiiktattuk az útálatos tömörítést.

Árkád, Budapest

Úgy hozta a sors, hogy négy napig itt dolgozok az Árkádban egy rendezvényen. Notebook velem, törzshelyem pedig az alagsori segafredo kávézó. A hely egyetlen hátulütője, hogy publikus konnektor sajnos nincs, de ezzel szerintem a legtöbb pláza hasonlóképpen van.

Itt a kupola aljában a Dell szoftver maximális térerőt jeléez a Vodafone HSDPA hálózatán, a sebesség pedig több, mint kielégító. Nyilván nem innen fogok torrentezni (főleg nem a Vodafone korlátlan (?) csomagjával), böngészni,. levelezni, esetleg videót streamelni bőven elég a sebesség. Ez nagyjából a maximum, amit a 3,6-os modemből a gyakorlatban ki lehet hozni.

Az Árkád kupolájának aljában egyébként Wi-Fi is van, a McDonald1s free hálózata elérhető, de ha kettőnél többen használják, már túlterhelt, és egyébként sem túl gyors.

: vodafone hsdpa modem sebesség wi fi szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilnet.blog.hu/api/trackback/id/tr401031158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Ide írd, amit keresel:

Nem találod? Írj e-mailt, és segítünk!

Szolgáltatók

süti beállítások módosítása