RSS

Árak, díjcsomagok - általában

í­rta: mobilnet ; 2008.11.10. 08:00

A hazai szolgáltatók ár-struktúrájára általában jellemző, hogy egy fix összegű havidíjért meghatározott adatmennyiséget vásárolhatunk (le és feltöltés összesen), ha a havi korlátot túllépjük, akkor a számlázás forgalomarányos lesz, ami komoly meglepetéseket okozhat a következő havi számlán. Éppen ezért fontos, hogy használati szokásainknak megfelelően válasszuk ki az optimális net-csomagot. A szolgáltatók számos alternatívát kínálnak, a szinte semmire sem elegendő havi 30 megabájtos csomagtól a gyakorlatilag túlléphetetlen 15 gigabájtos csomagig. Sőt, van olyan szolgáltatása is a Vodafone-nak, amely bizonyos kompromisszumokkal korlátlan adatforgalmat tesz lehetővé.

Mobiltelefonos böngészésre, telefonon levelezésre átlagos használat mellett elég havonta 50-100 megabájt, ha azonban számítógépen is szeretnénk használni a kapcsolatot, akkor ez hamar kevés lehet. Ha egy átlagos nap internet-használatának adatmennyiségét 30-100 megabájt közé tesszük, amibe azért sok minden belefér (levelezés csatolmányokkal, és számos weboldal betöltése), akkor is elég egy olyan díjcsomag, ami 3-5 gigabájt adatmennyiséget foglal magába havonta. Csak akkor érdemes nagyobb díjcsomagot választani, ha a mobilnetet letöltésre is használnánk, vagy olyan alkalmazás fut a számítógépen, ami folyamatos adatforgalmat generál. Az árak ennek megfelelően elég széles skálán mozognak, de jelentős tételek spórolhatóak meg, ha kihasználjuk a szolgáltatók akcióit. A mellékelt táblázat a listaárakat mutatja, így nem szerepelnek benne az első három, vagy hat hónapra díjkedvezményt, vagy magasabb havi adatmennyiséget tartalmazó ajánlatok. A szolgáltatók aktuális akcióiról, és pontos árairól hamarosan részletesen, külön posztban szólunk.

Vodafone: Internet szabadon

Érdekes, és némileg kilóg a hazai kínálatból a Vodafone Internet Szabadon nevű díjcsomagja. Amennyiben vállaljuk azt a korlátozást, hogy nem használunk fájlcserélő programokat (DC++, torrent, stb.), akkor egy átlagos, 5 gigabájtos csomag áránál valamivel drágábban korlátlan adatforgalmat bonyolíthatunk. Hasznos lehet ez olyan ipari felhasználás esetén, ahol akár több számítógép használ egy kapcsolatot, vagy valamilyen alkalmazás nagy adatforgalmat generál, de azt nem p2p technológiával teszi. (Itt különösen érdekelne olyan Vodafone-előfizetők tapasztalata, akik használják ezt a szolgáltatást! Mi az, amire harap a Voda? Kapott már valaki levelet, hogy nem kellene fájlcserélni? Írjatok!)
 

: p2p vodafone pannon árak akció kedvezmény t mobile internet szabadon szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilnet.blog.hu/api/trackback/id/tr36757625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Ide írd, amit keresel:

Nem találod? Írj e-mailt, és segítünk!

Szolgáltatók

süti beállítások módosítása