RSS

bréking nyúz: Holnaptól korlátlan netcsomagok a Pannonnál

í­rta: mobilnet ; 2008.11.10. 14:56

A Vodafone Internet Szabadon megoldása után a Pannon is korlátlan adatforgalmat biztosító díjcsomaggal jelentkezik holnaptól. A Pannon Internet Éjjel-Nappal csomagja havi 5990 forintos áron kínál korlátlan adatforgalmat a hét minden napján, 0-24 órában. Ez különösen azoknak a felhasználóknak lehet segítség, akik eddig a 5 gigabájtos csomagot használták, és gyakran volt a havi adatforgalmuk a havidíjban foglalt adatmennyiség körül, vagy valamivel azon túl. Az Internet Éjjel-Nappal díjcsomag korlátozása hasonló Vodafone konstrukciójához: vagyis bármennyi lehet az adatforgalom, csak ne fussanak fájlcserélő alkalmazások. Ha mégis használnánk p2p technológiát, akkor a Pannon csökkentheti a sávszélességet. Az persze kétdés, hogy ezek után ki fog majd előfizetni a 10 gigás csomagra, tartok tőle, hogy nem túl sokan.

A másik korlátlan adatforgalmat biztosító Pannon mobilnet díjcsomag azoknak kedvez, akik éjjel és hétvégén használják elsősorban a mobil internetet. A Pannon Internet Éjszaka-Hétvége tarifacsomag havi 3990 forintért adatforgalmát tekintve korlátlan (kivéve a p2p alkalmazásokat), viszont csak munkanapokon este 9 és reggel 7 óra között, illetve hétvégén és ünnepnapokon egész nap használható. Ennél a tarifacsomagnál egyéb időszakban forgalmi díj megfizetése mellett vehető igénybe a mobilnet.

Lefedettségét tekintve a Pannon hálózata igen jónak mondható, 3G/HSDPA szolgáltatás közel 360 településen érhető el, EDGE viszont nagyon sok helyen, az ország területének 90 százalékán van. Ahogy egy korábbi posztban már írtam, az EDGE csak fenntartásokkal nevezhető szélessávú mobilnet hozzáférésnek, ha nincs más lehetőség, azért levelezésre, illetve kompromisszumokkal böngészésre is használható. Most már csak az a kérdés, hogy a T-Mobile mikor jelentkezik majd hasonló, korlátlan adatforgalmat biztosító csomaggal. Valószínű, hogy a nagy magenta óriás sem fog sokáig kimaradni ebből a játékból.

A peer-to-peer alkalmazásokra vonatkozó korlátozás a Pannon megfogalmazásában:

A Pannon Internet Éjjel-nappal tarifacsomagban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkenteni.

 

: pannon árak akció hsdpa edge korlátlan szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilnet.blog.hu/api/trackback/id/tr24761567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Ide írd, amit keresel:

Nem találod? Írj e-mailt, és segítünk!

Szolgáltatók

süti beállítások módosítása