RSS

Mobilnet: Korlátok nélkül - szabadon

í­rta: mobilnet ; 2009.02.09. 23:13

A magyar vásárló, felhasználó már jól tudja, ha valamire azt írják, hogy korlátlan, akkor az „korlátlan” ugyan, de csak adott feltételek teljesülése esetén, vagy csak bizonyos határokon belül, esetleg, ha a megfelelő csillagok éppen együtt állnak.

Nincs ez másként a mobil internettel sem. Amióta a hazai mobilcégek kínálnak nagysebességű internethozzáférést a hálózatukon, állandó téma, és lényeges kérdés, hogy a mobilnet képes-e kiváltani a vezetékes kapcsolatot. Számtalan fórum-hozzászólás és újságcikk született a témában, a legtöbb esetben azzal a konklúzióval, hogy igen, de csak bizonyos esetekben. Persze a szolgáltatók kommunikációjában ez egy kicsit másképp hangzott: a sajtóközlemények , hirdetések az utóbbi másfél évben fura rövidítésekkel (3G, HSDPA, újabban HSUPA), és sávszélesség-értékekkel voltak tele: „3,6 megabit per másodperc már mindenhol elérhető, Budapest belvárosában már a 7,2 is, de már most tervezzük a 14,4 mbps bevezetését!" Jól hangzik, ugye?! Természetesen a szolgáltatók arra építettek, hogy a mezei felhasználó majd az otthoni vezetékes ADSL kapcsolat 2-4 megabites sávszélességével hasonlítja össze az előbbi számokat, és megörül, hogy a megszokott letöltési sebesség már nem csak a nappaliban, a zajos asztali masina mellett érhető el, hanem a notebookal is, bárhol.

Mobil internetes tapasztalatokat. kérdéseket, beszámolókat várunk a mobilnet@nonstopmobil.hu e-mail címre, hátha más is okulhat belőle! Folytatás >>>

: vodafone pannon hsdpa t mobile korlátlan internet szabadon szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilnet.blog.hu/api/trackback/id/tr9933669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Ide írd, amit keresel:

Nem találod? Írj e-mailt, és segítünk!

Szolgáltatók

süti beállítások módosítása